bg_bubble_achter_spiegelbeeld

Pols / hand

Heb je een letsel opgelopen aan de pols of hand?
Door een trauma kan de pols of hand kneuzen. Er kan sprake zijn van oprekken of scheuren van de bandjes en in enkele gevallen kan er zelfs een breuk in het bot ontstaan.
Het kan zijn dat hierdoor de pols uiteindelijk stijf wordt of dat er juist instabiliteit ontstaan. Onze fysiotherapeuten en manueel therapeuten kunnen jou hierin goed begeleiden zodat je uiteindelijk weer je normale dagelijkse activiteiten uit kunt voeren. 

Zijn jouw klachten juist langzaam ontstaan?
Het kan zijn dat er een overbelasting in ontstaan op de spieren en pezen van de pols en hand of dat de handwortelbeentjes ten opzichte van elkaar niet goed bewegen. Onze fysio- en manueel therapeuten kunnen deze klacht goed behandelen. Een andere oorzaak van klachten die langzaam ontstaat is artrose (ofwel slijtage). Dit kan in elk gewricht voorkomen, dus ook in de hand. De duim en vingers kunnen stijf worden en in sommige gevallen ook pijnlijk, dik en warm, we spreken dan over artritis. Aan de artrose zelf kunnen we niets doen. We weten wel dat bewegen van de hand erg belangrijk is om de mobiliteit zo goed mogelijk te houden. Wij kunnen je advies en oefeningen geven.

× Kunnen we je helpen?