bg_bubble_achter_spiegelbeeld

Elleboog

Pijn in de elleboog? De meeste patiënten die in de praktijk komen met elleboogklachten hebben last van een tenniselleboog ( pijn aan de buitenzijde) of golferselleboog (pijn aan de binnenzijde). Eigenlijk is het een verwarrende benaming. In de meeste gevallen zijn de klachten helemaal niet ontstaan door tennissen of golfen maar door bijvoorbeeld schilderen of andere repeterende bewegingen.
In sommige gevallen kan het zelfs lijken of er sprake is van een golfers- of tenniselleboog maar is er eigenlijk een verstoord bewegen in de nek, bovenrug of pols en hand. Het is daarom voor ons erg belangrijk om bij een elleboogklacht naar de hele bewegingsketen te kijken.

Er kan ook sprake zijn van slijtage in de elleboog, hierdoor kan het gewricht, net als andere gewrichten stijf en pijnlijk worden. Een andere oorzaak voor elleboogklachten is een trauma. Hierdoor kan een kneuzing, breuk of letsel aan de banden ontstaan. Wij kunnen je helpen bij de revalidatie, ook na een eventuele operatie.

Wanneer je last hebt van de pols of hand ben je vaak meteen flink beperkt. We hebben onze handen immers de hele dag nodig tijdens onze dagelijkse activiteiten en werk. Het polsgewricht en de hand bestaan uit kleine botjes (handwortelbeentjes) die op plaats gehouden worden door kapsel en banden.

× Kunnen we je helpen?