bg_bubble_achter_spiegelbeeld

Kaakpijn

Heb je last van hoofdpijn? Vervelend! Wij weten dat hoofdpijn soms zo hinderlijk kan zijn dat het zelfs een beperking geeft in jouw dagelijks leven. Om te begrijpen waar de hoofdpijn vandaan komt, is het belangrijk om te weten welke vormen van hoofdpijn er zijn. Zo kan er sprake zijn van spanningshoofdpijn, migraine, hoofdpijn door medicatie of cervicogene hoofdpijn (hoofdpijn vanuit de nek).

Elke vorm van hoofdpijn is anders en heeft verschillende oorzaken. We herkennen de verschillende vormen van hoofdpijn ook door na te vragen waar de hoofdpijn zich bevindt, wat de aard van de hoofdpijn is en hoe lang er al sprake is van hoofdpijn. We zien ook vaker dat er sprake is van meerdere hoofdpijnsoorten tegelijkertijd. We spreken dan van combinatiehoofdpijn.
Hoofdpijn kan gepaard gaan met bijkomende symptomen zoals; overgevoeligheid voor licht en/of geluid en het hebben van nekpijn en duizeligheid.

Er zijn verschillende therapeuten die zich gespecialiseerd hebben in hoofdpijn. We vinden het belangrijk om goed te achterhalen om welke vorm van hoofdpijn het gaat om zo een goed behandelplan voor jou op te kunnen stellen.

× Kunnen we je helpen?