Knie

Knieklachten komen vaak voor. We zien in onze praktijk knieklachten met verschillende oorzaken. Zowel traumatisch als niet- traumatisch.

Traumatisch
Bij sport komen helaas ook sportletsels voor, in veel gevallen is dat de knie. Denk maar aan de verdraaide knie op het voetbalveld of een val tijdens het skiën. Zo kan er letsel ontstaan aan de voorste en achterste kruisband of aan de binnen- of buitenband maar ook aan de meniscus of het bot. In de meeste gevallen herstelt het letsel vanzelf.  Wij kunnen jou helpen bij jouw herstel door het trainen van de kracht en stabiliteit zodat je weer optimaal je sport uit kan oefenen.

In enkele gevallen is een operatie noodzakelijk. Denk hierbij aan een artroscopie (kijkoperatie) of Voorste Kruisband Reconstructie. Ook na een operatie kan je bij ons terecht. In onze nieuwe oefenzaal hebben we alle mogelijkheid om je weer terug op jouw oude niveau te brengen.

Niet- traumatisch
Knieklachten kunnen ook geleidelijk ontstaan. Dit kan bijvoorbeeld komen door overbelasting tijdens sport of het dagelijks leven. Ook artrose in de knie kan pijnlijk zijn en zorgen voor een beperking in het dagelijks leven. Gelukkig kan fysiotherapie een uitkomst bieden. Uit onderzoek blijkt namelijk dat oefentherapie een positief effect heeft op knieklachten door artrose. Mocht het toch nodig zijn om de knie te vervangen en wordt er bij jou een Totale Knie Prothese (TKP) geplaatst, dan hebben wij alle mogelijkheden om met jou te trainen in onze nieuwe oefenzaal!

Sinds oktober 2020 bieden wij ook GLA:D® therapie aan. 

Contactgegevens

Fysiotherapie Beusen – Foudraine

Anna Paulownalaan 2
5583 BE | Waalre

Telefoonnummers:

040 22 14 396
06 519 111 51

Nevenlocaties

Fysiotherapie Soerendonk

Goorstraat 15
6027 NB | Soerendonk
040 22 14 396

Eeckenrhode

Irenelaan 9
5583 AD | WaalreOpeningstijden

Maandag t/m vrijdag:
7:30 tot 19:00