Specialisaties
GLA:D

Fysiotherapie Beusen-Foudraine is één van de 15 fysiotherapie praktijken in Zuidoost Brabant die mee doet aan de pilot van GLA:D®, een nieuwe en innovatieve behandelmethode voor knie- en heupartrose.

De pilot, de eerste in Nederland, is uitgevoerd in nauwe samenwerking met de afdeling Orthopedie van het MMC. 

GLA:D® (Good Life with osteoArthritis: Denmark), oorspronkelijk uit Denemarken, heeft al over de hele wereld bewezen dat deze nieuwe methode werkt. 

Momenteel is er geen goede behandeling om kraakbeenverlies tegen te gaan. De 12 sessies volgens GLA:D® zijn gericht op klachtenvermindering en functieverbetering. Om dit te bereiken krijgt u oefeningen en voorlichting over hoe u kunt omgaan met de ziekte.

Er worden speciale oefeningen gedaan om de pijn te verlichten en de gewrichtsfunctie te versterken. Als de functie verbetert, is de volgende stap om actiever te worden. Deze lichamelijke activiteit bevordert gewichtsverlies en verbetert de algehele gezondheid.

Resultaten:
Mensen ervaren in het algemeen minder pijn, functioneren beter, de kwaliteit van leven wordt positief bevorderd en we zien een afname van pijnmedicatie.

De kosten voor het programma worden vergoed uit de basisverzekering.

Na deelname aan het GLA;D traject ontvingen wij diverse reakties.

"Ik ben door de orthopeed naar Beusen Foudraine gestuurd om aan het GLA;D traject deel te nemen ivm artrose aan mijn knie. Ik was nog veel te jong voor een operatie. Ik heb een staand beroep dus altijd pijn aan mijn knie met buigen, staan en knielen. Met deelname in dit traject ben ik 1x  per week therapie gaan volgen en daarbij thuis oefenen om de spieren rondom de knie sterker te maken. Het ging zo goed dat ik al vrij snel pijnvrij was en nog steeds gaat het super goed met mij. Ik ben blij dat ik op deze manier toch zonder pijn mijn dagelijks dingen en werk kan blijven doen dankzij het GLA;D traject  en de goede begeleiding van het team van Beusen Foudraine"

"Voor de GLA:D training was het trap op en af lopen vreselijk pijnlijk.
Wandelen ging ook niet meer zonder pijn. Tijdens de training merkte ik
al snel vooruitgang qua spiersterkte en het in balans zijn. Daarnaast is er veel aandacht besteed aan het correct afrollen van de voet bij het lopen. Nu gaat het allemaal pijnvrij en heb ik meer vertrouwen in mijn knie".

Contactgegevens

Fysiotherapie Beusen – Foudraine

Anna Paulownalaan 2
5583 BE | Waalre

Telefoonnummers:

040 22 14 396
06 519 111 51

Nevenlocaties

Fysiotherapie Soerendonk

Goorstraat 15
6027 NB | Soerendonk
040 22 14 396

Eeckenrhode

Irenelaan 9
5583 AD | WaalreOpeningstijden

Maandag t/m vrijdag:
7:30 tot 19:00