Specialisaties

GLA:D

Fysiotherapie Beusen-Foudraine is één van de 15 fysiotherapie praktijken in Zuidoost Brabant die mee doet aan de pilot van GLA:D®, een nieuwe en innovatieve behandelmethode voor knie- en heupartrose.

De pilot, de eerste in Nederland, is uitgevoerd in nauwe samenwerking met de afdeling Orthopedie van het MMC. 

GLA:D® (Good Life with osteoArthritis: Denmark), oorspronkelijk uit Denemarken, heeft al over de hele wereld bewezen dat deze nieuwe methode werkt. 

Momenteel is er geen goede behandeling om kraakbeenverlies tegen te gaan. De 12 sessies volgens GLA:D® zijn gericht op klachtenvermindering en functieverbetering. Om dit te bereiken krijgt u oefeningen en voorlichting over hoe u kunt omgaan met de ziekte.

Er worden speciale oefeningen gedaan om de pijn te verlichten en de gewrichtsfunctie te versterken. Als de functie verbetert, is de volgende stap om actiever te worden. Deze lichamelijke activiteit bevordert gewichtsverlies en verbetert de algehele gezondheid.

Resultaten:
Mensen ervaren in het algemeen minder pijn, functioneren beter, de kwaliteit van leven wordt positief bevorderd en we zien een afname van pijnmedicatie.

De kosten voor het programma worden vergoed uit de basisverzekering.

Contactgegevens

Fysiotherapie Beusen – Foudraine

Anna Paulownalaan 2
5583 BE | Waalre

Telefoonnummers:

040 22 14 396
06 519 111 51

Nevenlocaties

Fysiotherapie Soerendonk

Goorstraat 15
6027 NB | Soerendonk
040 22 14 396

Eeckenrhode

Irenelaan 9
5583 AD | Waalre

Zorgvilla Rosorum

De Leesakker
5582 JM Waalre

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag:
7:30 tot 19:00