Specialisaties

Oedeem therapie

Onze oedeemfysiotherapeut Karien behandelt patiënten die last hebben van (lymf)oedeem, een abnormale ophoping van vocht in het lichaam.

Oedeem komt onder meer voor bij kanker, bloedvatproblemen of littekens. Lymfoedeem kan ook een gevolg zijn van bestraling, chemotherapie, een operatie of een ongeval. De oedeemfysiotherapeut probeert de afvoer van vocht onder meer te stimuleren met oefentherapie. Dat gebeurt met algemene oefeningen en ademhalingsoefeningen. Verder doen patiënten vaak specifieke oefeningen gericht op spieren in het hele lichaam, die functioneren als een pomp. Daardoor voert het lichaam vocht af via de lymfe- en bloedbanen.

Zij maakt ook gebruik van manuele lymfdrainage. Met deze massagetechniek verplaatst zij vocht naar delen van het lichaam waar de vochtafvoer wel normaal functioneert. Daarnaast kan de oedeemfysiotherapeut bandages, tape en therapeutische kousen gebruiken om vochtophoping tegen te gaan of te zorgen dat de ontstane situatie stabiel blijft.

Vaak werkt ze samen met andere specialisten, zoals oncologen of chirurgen. Heb je klachten? Neem dan contact op met de praktijk en dan zal Karien samen met jou kijken wat de beste behandelmogelijkheid is.

Karien is lid van het Oedeemnetwerk van Fysiovisie. Hiermee behoord zij tot een selecte groep fysiotherapeuten met rijke kennis over lipoedeem.  Lipoedeem is niet te genezen en er zijn geen medicijnen voor. Door krachttraining, een actieve leefstijl, gepaste voeding en compressie kan verergering worden voorkomen. Wilt u meer weten? Karien helpt u graag verder.


 

Contactgegevens

Fysiotherapie Beusen – Foudraine

Anna Paulownalaan 2
5583 BE | Waalre

Telefoonnummers:

040 22 14 396
06 519 111 51

Nevenlocaties

Fysiotherapie Soerendonk

Goorstraat 15
6027 NB | Soerendonk
040 22 14 396

Eeckenrhode

Irenelaan 9
5583 AD | WaalreOpeningstijden

Maandag t/m vrijdag:
7:30 tot 19:00