Onze Diensten

Oedeem therapie

geraitrie-2
bg_bubble_achter_spiegelbeeld

Onze oedeemfysiotherapeut Karien behandelt patiënten die last hebben van (lymf)oedeem, een abnormale ophoping van vocht in het lichaam.

Oedeem komt onder meer voor bij kanker, bloedvatproblemen of littekens. Lymfoedeem kan ook een gevolg zijn van bestraling, chemotherapie, een operatie of een ongeval. De oedeemfysiotherapeut probeert de afvoer van vocht onder meer te stimuleren met oefentherapie. Dat gebeurt met algemene oefeningen en ademhalingsoefeningen. Verder doen patiënten vaak specifieke oefeningen gericht op spieren in het hele lichaam, die functioneren als een pomp. Daardoor voert het lichaam vocht af via de lymfe- en bloedbanen.

Zij maakt ook gebruik van manuele lymfdrainage. Met deze massagetechniek verplaatst zij vocht naar delen van het lichaam waar de vochtafvoer wel normaal functioneert. Daarnaast kan de oedeemfysiotherapeut bandages, tape en therapeutische kousen gebruiken om vochtophoping tegen te gaan of te zorgen dat de ontstane situatie stabiel blijft.

Vaak werkt ze samen met andere specialisten, zoals oncologen of chirurgen. Heb je klachten? Neem dan contact op met de praktijk en dan zal Karien samen met jou kijken wat de beste behandelmogelijkheid is.

× Kunnen we je helpen?